Lezingencommissie

De Lezingencommissie 2016/2017: 6 (over)enthousiaste meiden die 4 lezingen in het jaar organiseren met elk een ander Psychologie gerelateerd thema. We trapten ons commissiejaar af met een lezing over oorlogsveteranen. Onder het mom van “waarom ook niet” organiseerden we daarna het heuse: lifecoaching met honden. Dat de spreker één van haar fluffy viervoeters meenam vonden wij natuurlijk helemaal niet erg. Toen werd het tijd voor een meer serieus onderwerp: pedofilie. Op 14 februari waren alle 85 mensen in de zaal muisstil toen onze spreker zijn verhaal deed. Ondanks de 1.5 uur geplande tijd voor vragen, hadden we de zaal net zo goed tot de volgende morgen kunnen reserveren. En onze laatste lezing? Dat merken jullie gauw genoeg J


Maar door wie wordt dit eigenlijk allemaal mogelijk gemaakt?

Als eerste hebben we voorzitter en ideeënmachine: Dyanthe Brouwer. Ondanks dat Whatsapp voor deze lady een groot mysterie is (want die “verdomde toetsjes”), komt ze met de meeste gekke en interessante ideeën en sprekers voor lezingen. Dan is het aan Esther en Kim, het externe contacten duo, om deze mensen te benaderen. 20 sprekers per dag mailen is dan ook eerder regel dan uitzondering. Een locatie fixen? Laat het maar aan dit legendarische duo over. Als je onder “steady factor” zou kijken in het woordenboek, vind je Simone Hibma. Deze promotie girl heeft haar zaken al op orde voordat de rest überhaupt beseft dat er nog promotie nodig is. #Healthyfitgirl en kenner van alle karaoke nummers ooit, Anouk Visser, zorgt ervoor dat we niet al ons geld verbrassen aan kerstversiering voor de zaal (true story) of aan andere extreme en onuitvoerbare ideeën. We weten niet hoe, maar op de een of andere manier houdt secretaris Madelief al deze chaos keurig bij en levert ze notulen waar de perfectie vanaf spat.


De Lezingencommissie organiseert 4 lezingen in het jaar met elk een ander, Psychologie gerelateerd, thema. Er zijn in het verleden lezingen georganiseerd over drugs, zedendelicten, liegen, geluk en narcisme. Een lezing organiseren vraagt om goede organisatorische vaardigheden. Allereerst moet er worden gebrainstormd over een onderwerp. Vervolgens moeten sprekers gezocht en benaderd worden die geschikt zijn om een lezing te geven. Natuurlijk moet er ook een locatie gezocht worden en moet het contact daarmee onderhouden worden. Dit alles moet zo in de begroting opgenomen worden dat het budget goed verdeeld wordt over de verschillende lezingen. Als dit allemaal rond is zal er promotie gemaakt moeten worden om ervoor te zorgen dat mensen op de hoogte zijn van het evenement. De posters worden gedrukt en er wordt geflyerd bij de collegezalen. 

E-mail: lexicom@vipsite.nl

Lexicom 2016-2017

Anouk Visser (2016) Penningmeester
Dyanthe Brouwer (2014) Voorzitter
Kim Bakker (2014) Externe Contacten
Simone Hibma (2016) Promotie
Esther Kamminga (2016) Externe Contacten
Madelief van Eekelen (2015) Secretaris
lexicom.jpg

Onze sponsoren