Diescommissie

De Diescommissie organiseert de diesweek. Tijdens de diesweek wordt drie dagen lang de verjaardag van VIP gevierd. Deze commissie organiseert in deze week ongeveer drie feesten en nog een aantal activiteiten voor overdag. Hierbij kan je denken aan een vossenjacht, of een studiegerelateerde workshop. Daarnaast organiseert de commissie ook het introductiekamp voor eerstejaarsstudenten, wat dit jaar plaats zal vinden in Schoonoord.


De commissie is verantwoordelijk voor het vinden van acquisitie, en gaat op zoek naar locaties en sprekers voor de activiteiten en de verschillende feesten. Uiteraard zorgt de commissie ook voor promotie van deze activiteiten. 

E-mail: diescommissie@vipsite.nl

Met trots presenteren wij u de 28e Diescommissie 2016-2017, die in het 36e verenigingsjaar der VIP, Studievereniging Psychologie Groningen, een fantastische Diesweek en Introductiekamp gaan organiseren. Deze zeventallige club van awesomeness gaat zich hier het komend jaar met de volle 28% voor inzetten. Daarnaast kijken we vaak op maandag nooit wel eens Rundfunk met zijn allen. Of toch niet? Nee grapje, toch wel.

Wij vinden het een grote eer om plaats te mogen nemen in een van de meest beruchte commissies van VIP en zullen in uwe ogen ons uiterste best doen om aankomend jaar deze status te behouden. Wij organiseren die epische week eind augustus, dus pleur 28 augustus tot en met 3 september nu in je agenda, want dan gaan we Diescaleren!


Gerbrich a.k.a. Gerrie a.k.a ex-bestuur a.k.a. onze voorzitster houdt het zooitje bij elkaar. Gerrie zorgt er (met haar vele contacten) voor dat iedereen zich voor de volle 28% inzet. Ger komt, net als de rest van het vorige bestuur uit Friesland. Lekker origineel ook. Gelukkig weet Ger op een leuke  wijze deze commissie te motiveren, wat anders ook compleet onmogelijk zou zijn. Gerbrich is fanatieker dan je zou moeten zijn, dus hou eens op. Ze loopt op dit moment met een ladder in haar panty. What the actual fuck, Ger.

Ger weet ook veel van de vereniging VIP, schijnt… Ze weet zelfs zoveel dat ze het voor elkaar krijgt als enige tegen iets te stemmen, terwijl de andere 75 leden voor zijn. Die andere 75 zullen het wel fout gehad hebben….


Iris a.k.a zacht paard escaleert, vegateert en documenteert helaas letterlijk alles wat er binnen de commissievergadering gebeurt. Niets ontgaat haar. Haar huis woont in f*cking Paddepoule, hoe spel je dat eigenlijk? Dat weet Iris zelf vast ook niet. Wanneer de wekelijkse commissievergadering bij Iris thuis plaatsvindt, moeten wij twee weken van tevoren beginnen met trainen om deze afstand af te kunnen leggen.


Voor haar verjaardag heeft Iris een blauwe vliegenmepper van haar tante gekregen. Dat heeft vast wel geholpen, want we hebben bij haar thuis nog nooit een vlieg gezien. Ze mept er vast op los. Haar levensmotto is ‘life is better with friends’ en wij voelen ons dan ook zeer vereerd dat wij ons tot haar friends toe mogen rekenen (ondertussen haalt Iris deze mooie life quote van de muur, ze is erachter gekomen dat met deze vrienden haar leven toch niet beter is, blijkbaar). Als je ook vrienden wilt worden met Iris, dan kan dat hier: https://www.facebook.com/iris.suurmond. Als je haar liever in real life ontmoet, kom dan zeker even langs in het Gadourekgebouw of op het VIP-hok, of op jumbo Beren, daar is ze negen van de tien keer te vinden!


Marc is de “Tukker-omdat-het-moet” binnen de Diescommissie. Misschien wist je het nog niet, maar er heeft nog nooit een succesvolle commissie bestaan zonder dat er een tukker in heeft plaatsgenomen (denk maar aan Emma Weltings (2016) en Koen Ties (2015)). In 2017 is de beurt dus aan Marc van Belkum, wij wensen hem veel succes! Als penningmeester probeert hij de financiën van de commissie in goede banen te leiden.


In het dagelijks leven zul je hem zelden tegenkomen zonder zijn dobbels. Hij heeft het mexxen uitgeroepen tot studentensport nummer één en stelt op de meest ongepaste momenten voor een potje te spelen (laatst deed hij dit nog bij de Nobelprijsuitreikingsspeechvan Ben Feringa, echt niet oké). Marcs humor is de droogste ooit. Hihi. Hij omschrijft zichzelf als awesome en hij is ook lang, trouwens. We hebben geprobeerd Marc zo goed mogelijk op papier te zetten, maar je had er echt bij moeten zijn.


Anne, onze commissiekitten, schijnt onze promotie te doen, maar daar hebben we om eerlijk te zijn zelf ook nog niet zoveel van gemerkt. Daarentegen analyseert Anne wel veel dingen op basis van schattigheid. Elke week zien we haar ranking tegemoet. Laatst kreeg een stuk zeep een 10, echt sick!


Om verdere teleurstellingen te voorkomen willen we hier graag even vermelden dat Anne al bezet is. Sinds een jaar (wow!) is ze samen met een Watermeester althans Anne beweert dat haar vriend iets met watersturen doet. Eerst zien dan geloven. Anne wordt helemaal wild van feestjes als Qlimax. De rest niet. Anne wil graag dat we hier ook neerzetten dat ze geweldig is, en dat dat zeker ook wel de feiten zijn.


  • Dan nog even hieronder de vertaling van dit stukje, zodat Anne zelf ook kan lezen wat er over haar is geschreven: -


Miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw prrrrr miauw miauw miauw prrr.


Cas woont in Groningen, haha nee grapje. Nee toch wel. Misschien tegen de tijd dat de diesweek aanbreekt een keer. Als externe contacten is het zijn verantwoordelijkheid dat we aankomende zomer niet van de kampeerboerderij getrapt worden. Veel succes daarmee, Cas! Na die 10-0 nederlaag tegen PSV is Cas nog steeds voor Feyenoord, een trouwe fan dus. Waarschijnlijk ontdekte hij toen zijn talent bieries in hoog tempo achterover te tikken. Tik tok ok. Cas is die gast die in een rechte lijn op de bar afloopt en 10 shots besteld. Oprecht, deze man shot wodka als water, absint als sinas en kerosine als cola. Daarbij verblijdt Cas ons menigmaal op muzikale intermezzo’s. Hij heeft namelijk een zangstem als een nachtegaal, ook gewoon echt.

Cas heeft een eenhoorn. Echt waar. Vraag maar. 0646306653 Is waarschijnlijk zijn nummer wel. Naja, je hebt zijn achternaam. Dat is Huisman, dus stalk die vent gewoon.


Nikki vormt samen met Ruben het duistere dateerbare 1/3rangs duo. Nikki is al zes maanden aan het stoppen met roken (gaat helemaal top). Nikki is die chick die weet welke whisky nice is en die bij een kennismaking iemand vol eerlijkheid kan vragen of d’r borsten echt zijn. Nikki is zeer intelligent. Bij 30 seconds beantwoordt ze werkelijk elke vraag goed! …voordat ze haar wijnglas laat vallen en omringt is door een mooi gedecoreerde vloer vol wijn. Hoewel ze die wijn dan maar laat voor wat het is, kan Nikki zuipen als een ware King #netjesnetjes.


Helaas voor de mannelijke populatie is Nikki ook al bezet. Een schoolfeest waarbij Nikki in Victoria Secret outfit komt opdagen, is tegenwoordig dan ook niet meer aan de orde. Nikki werkt tegenwoordig ook als oppas. Ze zal dan wel over wat verantwoordelijkheidsgevoel beschihihi… nee, tuurlijk niet. Nikki wil gewoon fissa.   


Ruben is een donkerharige volbloed-Albertiaan. Hij heeft dit jaar maar één doel: zo veel mogelijk vrouwen- o nee, acquisitie binnenhalen. Ruben studeert inmiddels al anderhalf jaar psychologie en is al zo’n anderhalve dag nuchter #‘vo. De graveyard shifts in de diesweek zijn dan ook zeker aan hem besteed. Ookal zal hij dit een week later niet meer weten. Het is dan ook leuk om te vermelden dat Ruben fysiek aanwezig was tijdens het Actieve leden weekend. Gelukkig laat Rubens geheugen hem bij punt 9 van de wekelijkse vergadering niet in de steek. Tot in detail wijdt hij uit over zijn ziekelijke nachtelijke escapades, tevens het moment dat de rest van de commissie begint met drinken. Naja, Ruben drinkt wel mee #‘vo. Deze man heeft ervaring  met het studentenwereldje. Ruben is dan ook een ultieme eindbaas in beerpong, serieus deze gast smijt sneller pingpongballen in bekers dan dat jij nodig hebt om te interpreteren hoe moker goed hij is #‘vo.


TIP: als je ooit met Ruben gaat dineren, sla dan zeker dubbele porties in.

Diescommissie 2016-2017

Gerbrich Ferdinands (2013) Voorzitter
Iris Suurmond (2015) Secretaris
Marc van Belkum (2015) Penningmeester
Cas Huisman (2016) Externe Contacten
Ruben Naterop (2015) Acquisitie
Nikki Thuss (2016) Acquisitie
Anne Kuipers (2015) Promotie
Foto_Diespagina.jpg

Onze sponsoren