Internships

*This internship is for Dutch students only*

Onderzoeksstage: 'Onderzoek beleving abortuspil'

Fiom is de specialist op het gebied van ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. Wij bieden informatie en hulp bij vraagstukken omtrent ongewenste zwangerschap, afstand doen van een kind en verwerking van een abortus. Daarnaast helpt Fiom mensen bij een zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. De opgedane kennis wordt gedeeld met onze doelgroepen en professionals via de website, trainingen en advies. Uitgangspunt in al het werk van Fiom is de keuzevrijheid van ongewenst zwangere vrouwen en het recht op afstammingsgegevens.  

Betrouwbare, toegankelijke en adequate informatie is wezenlijk voor het maken van keuzes, voor het beantwoorden van vragen rondom ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. Fiom ontwikkelt, verzamelt en stelt deze kennis beschikbaar.  

Stageopdracht 

Tijdens de stage werk je aan een onderzoek naar de beleving van de abortuspil. In Nederland worden jaarlijks zo’n 30.000 abortussen uitgevoerd. Tot negen weken krijgen vrouwen de keuze tussen een medicamenteuze behandeling (de abortuspil) of een instrumentele behandeling (zuigcurettage). Het aantal abortuspillen dat jaarlijks wordt verstrekt aan vrouwen die kiezen voor abortus neemt toe.  

Van september 2020 t/m december 2021 werven we respondenten via de Nederlandse abortusklinieken. Zij vullen een vragenlijst in over de beleving van de abortuspil. Vanaf februari 2022 gaan we deze data analyseren.  

Je levert een bijdrage aan de dataverwerking en analyses in SPSS, beschrijving van de methoden, interpretatie en beschrijving van de resultaten en verwerking van wetenschappelijke literatuur. Je werkt samen met onderzoekers van Fiom, de Rijksuniversiteit Groningen en de abortusklinieken. 

Wij zoeken:  

  • Je volgt een (research)master bij een relevante opleiding (bijv: sociologie, psychologie, gezondheidswetenschappen) Je bent geïnteresseerd in het thema onbedoelde zwangerschap en abortus en weloverwogen kunnen kiezen;

  • Je bent analytisch sterk, sociaalvaardig, schrijfvaardig en toont initiatief;

  • Affiniteit, vaardigheid en ervaring met SPSS is een vereiste;

  • Je bent drie dagen per week beschikbaar.

Wij bieden:  

  • Wetenschappelijk onderzoek dichtbij de praktijk;

  • Begeleiding door een onderzoeker van Fiom;

  • Een gezellige werkplek op onze locatie in ’s Hertogenbosch én de mogelijkheid om deels online stage te lopen; 

  • Een stagevergoeding van € 100 bruto per maand.

Stageperiode: 

Februari 2022 t/m juni 2022 (Einde van de stage kunnen we in overleg afstemmen)  

Solliciteren 

Je kunt je CV en motivatie uiterlijk maandag 1 november 2021 sturen naar Daphne Latour. Ook voor vragen over de stageplek kun je met haar contact opnemen. 

E-mail: onderzoek@fiom.nl(link stuurt een e-mail)  
Telefoon: 0881264952