Blogs

Matthijs - Interne Contacten 2013-2014

  • Vereniging
  • 3 minutes (597 words)

Naam: Matthijs Bosma
Functie: Bestuursfunctionaris Interne Contacten
Jaar: 2013-2014

Wat heb jij tijdens je bestuursjaar bij VIP gedaan?
Tijdens mijn bestuursjaar mocht ik de functie Interne Contacten, de leukste functie, bekleden. De vereniging had destijds zo’n 1900 leden, waar van ongeveer 160 actieve leden verdeeld onder 28 commissies en 7 structuren. Het was onder andere mijn verantwoordelijkheid om de actieve leden te begeleiden en om de actieve ledenactiviteiten te organiseren. Omdat wij voor het eerst in jaren de vereniging met z’n vijven in plaats van zessen bestuurden, hield ik me ook bezig met het debiteurenbeheer van de vereniging.

Waarom heb je destijds voor het VIP-bestuur gesolliciteerd?
Voordat ik ging solliciteren had ik al plaatsgenomen in twee commissies. Ik voelde me erg thuis in de vereniging en wou eigenlijk wel eens wat meer dan alleen een aantal activiteiten organiseren. Het leek me erg leerzaam om ervaring op te doen in het besturen van een organisatie. Ik had al veel goede dingen gehoord over het doen van een bestuursjaar en daarnaast wou ik graag een tijdje wat anders doen dan studeren. Dat was voor mij reden genoeg om een sollicitatiebrief te gaan schrijven.

Wat heeft jullie bestuur aan VIP bijgedragen?
Ons jaar was vooral een periode met veel nieuwe dingen. Het verenigingsjaar liep voor het eerst van september tot september, dus om dat in goede banen te leiden was een flinke klus. Ook verhuisden de ruimtes van VIP van het Muntinggebouw naar het Heymansgebouw. We hebben de verhuizing aangegrepen om mooie en goede ruimtes te verzorgen voor bestuur en lid en om eens en flinke bezem te halen door de administratie, protocollen enzovoorts... We hebben veel zaken kunnen digitaliseren zoals bijvoorbeeld de inschrijving voor nieuwe leden en nieuwe actieve leden. Naast vele vergeten dingen hebben wij ook de, ook niet onbelangrijke, eerstejaarscommissie in het leven geroepen.

Welke herinnering blijft je het meest bij?
Dat zijn er veel te veel! Naast simpelweg de fantastische dagen op het ‘viphok’ hebben we leuke activiteiten georganiseerd en bezocht en zijn we naar memorabele feestjes geweest. Één van die vele mooie momenten is wel de actieve leden barbecue waar een aantal actieve leden hun waardering uitspraken over het werk wat we het afgelopen jaar hadden verricht.

Hoe kijk je op je bestuursjaar terug?
Ik kijk vaak met heimwee terug op mijn bestuursjaar. Het is ongetwijfeld het mooiste jaar van mijn studententijd geweest en ik heb er ook nog eens vele contacten en vrienden opgedaan!

Waar hou je je op dit moment mee bezig?
Ik ben alweer een tijdje met frisse moed aan het studeren en binnenkort maak ik wellicht een carrièreswitch of zoek ik mijn heil bij een master elders in het land.

Wat heb je aan je bestuursjaar gehad?
Het was een leerschool waarin ik kennis, vaardigheden en ervaringen heb opgedaan die ik nooit in een studie(jaar) zou kunnen opdoen. Ik heb aan den lijve ondervonden wat je al niet kan en voor elkaar kan krijgen in je eentje en met een klein groepje mensen. Ik heb geleerd dat datgene wat zo groot, moeilijk, ver weg en onmogelijk lijkt eigenlijk best wel meevalt. Als iemand anders het kan, kan ik het vast ook (en waarschijnlijk ook andersom).

Wat zou je aan toekomstige besturen van VIP mee willen geven?
VIP is een fantastische vereniging met een onmisbare functie voor studenten binnen de opleiding en de faculteit. Blijf die positie waarborgen! Pas je aan, vernieuw, professionaliseer, maar zorg ook dat VIP VIP blijft. Een leuke vereniging voor haar leden met een gemotiveerde en gezellige kliek mensen die haar draaiende houdt.

 


25Feb

Martijn - Bedrijfscontacten 2008-2009

Naam: Martijn Sijtsma Functie: Bedrijfscontacten Jaar: 2008-2009 Wat heb jij tijdens je bestuursjaar bij VIP gedaan? In mijn...

Our sponsors