Welkom bij VIP!

Wat leuk dat je Psychologie aan de RUG komt studeren! Aangezien er vast heel veel nieuwe informatie op je afkomt, hebben wij alles kort en bondig voor je opgeschreven, zodat je direct aan de slag kunt als eerstejaarsstudent.

VIP is de studievereniging voor psychologiestudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als psychologiestudent kun je bij ons terecht voor allerlei handige en leuke informatie en activiteiten. Een studievereniging is niet hetzelfde als een studentenvereniging, aangezien wij ook studiegerelateerde en niet alleen sociale activiteiten organiseren. Bovendien is onze vereniging alleen bedoeld voor psychologiestudenten.
VIP heeft als doel psychologiestudenten ondersteuning te bieden bij hun studie en hen onderling te verbinden. Het lidmaatschap van VIP kent enkele voordelen.

Als VIP-lid krijg je tot 20% korting op je studieboeken, die je via VIP thuis kunt laten bezorgen of kunt afhalen op de faculteit. Ook kun je via ons bijles volgen voor vakken zoals statistiek. Het hele jaar door organiseert VIP studiegerelateerde activiteiten, die een aanvulling bieden op je studie en je voorbereiden op je carrière als psycholoog.

Naast de studiegerelateerde en carrièrevoorbereidende kant van VIP, is VIP ook de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen of zelfs vrienden voor het leven te maken. VIP organiseert allerlei sociale activiteiten, waaronder gezellige VIP-borrels en beruchte VIP-feesten.

Je kunt er ook voor kiezen om actief lid te worden bij VIP. Je neemt dan plaats in een commissie, jaarvertegenwoordiging of structuur. Meer hierover lees je bij 'commissiemarkt' onderaan deze pagina.

In september, voordat het collegejaar 2017-2018 begint, vertrekt VIP met een grote groep nieuwe eerstejaarsstudenten op introductiekamp naar Schoonoord.

Daar vindt een weekend vol gezelligheid, feest en activiteiten plaats, waar jij als eerstejaars student je mede-eerstejaarsstudenten leert kennen. Zo zit je straks, als het studiejaar begint, niet alleen in de collegezaal! Het introductiekamp is gericht op kennismaking en gezelligheid, er zal dan ook zeker geen ontgroening plaatsvinden.

Het lijkt ons fantastisch als jij ook met ons meegaat! Je kunt je hieronder via het stappenplan opgeven voor het introkamp. Ook vind je daar meer informatie. 
 
In de week voor het introductiekamp vindt de Diesweek (spreek uit 'die-jes-week') plaats. Van maandag tot en met woensdag wordt de verjaardag van VIP gevierd. Dit is voor eerstejaars psychologiestudenten de perfecte kans om kennis te maken met de studie Psychologie, haar studenten (zowel eerstejaars als ouderejaars), de studentenstad Groningen en natuurlijk studievereniging VIP.

De Diescommissie heeft een jaar lang hard gewerkt om er een onvergetelijke drie dagen van te maken en zien jou er graag bij deze zomer! Meer informatie over de Diesweek en het programma vind je via het stappenplan onderaan deze pagina.
Iedere werkdag is er tussen 11:00 en 15:00 een bestuurslid aanwezig op ons hok: kamer h.0141 op de eerste verdieping van het Heymansgebouw (Grote Kruisstraat 2/1). Je bent bij deze van harte uitgenodigd om een keer langs te komen als je een vraag hebt, of gewoon voor een gezellige kop koffie of thee. Je kunt ons telefonisch bereiken op 050-363 63 23. Ons e-mailadres is vip.gmw@rug.nl
 
 
 

Belangrijke data:

 • Inschrijven voor de opleiding Psychologie | VOOR 15 januari 2017

 • Motivatiebrief inleveren | VOOR 15 januari 2017

 • Toetsdag | 11 maart 2017

 • Rangnummer op de ranglijst | 15 april 2017

 • Diesweek VIP | 28 - 30 augustus 2017

 • Introkamp VIP | 1 - 3 september 2017

 • Studiestartweek | 4 september 2017

 • Eerste collegeweek | 11 september 2017

 • Commissiemarkt VIP | 13 & 14 september 2017

 • VIP Borrel | 5 september 2017


De opleiding Psychologie krijgt een numerus fixus voor het studiejaar 2017-2018. Zoals bij alle opleidingen met een numerus fixus moeten aspirant-studenten zich voor 15 januari aanmelden via Studielink. Daarna volgt een selectieprocedure. De belangrijkste feiten op een rij: 

 • De numerus fixus is vastgesteld op 600 plaatsen.
 • De deadline voor aanmelding bij opleidingen met selectie en dus ook Psychologie is wettelijk vastgesteld op 15 januari.
 • Aanmelden voor volgend studiejaar kan vanaf 1 oktober. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Check deze website voor meer informatie over de toelating van de opleiding psychologie

Dus wat moet je nu doen?

Stap 1:Schrijf je in VOOR 15 januari 2017 voor de studie Psychologie. Volg daarvoor de stappen op deze pagina.

Stap 2: Lever hier je motivatiebrief in VOOR 15 januari 2017. 

Stap 3: Kom op 11 maart 2017 naar Groningen om de toelatingstoets te maken. Deze toets bestaat uit: een toets Biologische Psychologie, een toets Statistiek en een Test over een online hoorcollege waarvan het onderwerp later bepaald wordt. Meer informatie over deze onderdelen vind je hier

Stap 3: Op 15 april 2017 ontvang je je rangnummer. Dan weet je of je toegelaten bent! 

Nu je eenmaal bent toegelaten...

Stap 1: is het tijd om lid te worden bij VIP! Dat kan hier. Let op: hier heb je een studentnummer voor nodig. Vergeet niet om na je aanmelding je machtigingsformulier op te sturen per post of per e-mail!

Stap 2: kun je je opgeven voor het introductiekamp en de Diesweek! Hier leer je al je medestudenten kennen en maak je kennis met de studie Psychologie en studievereniging VIP. De inschrijving opent om 12.00 uur op 1 juni, wees er op tijd bij want VOL = VOL!

Stap 3: bestel je (vanaf half augustus) je studieboeken bij VIP. Bij ons krijg je tot wel 20% korting!

Stap 4: check je het collegerooster.

Stap 5: kom je op 28 augustus 2017 naar de inschrijfdag om je inschrijving bij VIP te voltooien! Deze vindt plaats in het Heymansgebouw, Grote Kruisstraat 2/1. 


Als je in september eenmaal bent begonnen met je studie, gaan alle VIP-activiteiten ook van start. Kijk wat er allemaal op de planning staat en kom vooral een keer langs.

Ook kun je in september lid worden van een commissie, structuur en/of jaarvertegenwoordiging. In een commissie leer je evenementen organiseren met je mede-studenten. Wil je meer weten over commissies? Kom dan naar de commissiemarkt op 13 en 14 september 2017!

Hier alvast iets meer over de jaarvertegenwoordigingen: de jaarvertegenwoordiging beoordeelt de gegeven vakken. Na het beoordelen bespreek je de ervaringen en eventuele adviezen met de docent. Jij kan dus, als jaarvertegenwoordiging, iets betekenen voor de docent en de opleiding en helpen om het onderwijs te verbeteren! Als je in een jaarvertegenwoordiging plaatsneemt dan mag je tegelijkertijd ook plaatsnemen in een commissie.


DSC_0129.jpg
DSC_0752.jpg
DSC_0523_1.jpg
DSC_0631.jpg
DSC_0797.jpg
DSC_1005.jpg
DSC_0389.jpg
DSC_0697.jpg
DSC_0558.jpg
DSC_0351.jpg
DSC_0420.jpg
DSC_0608.jpg
DSC_0654.jpg

Onze sponsoren